logo uithoek gebrokenwit
 • Touwtrekken
 • Fakkeltocht
 • Zwembad
 • Bassie en Adriaan kamp
 • Kampvuurkuil
Touwtrekken

Touwtrekken

Fakkeltocht

Fakkeltocht

Zwembad

Zwembad

Bassie en Adriaan kamp

Bassie en Adriaan kamp

Kampvuurkuil

Kampvuurkuil

Afgelopen weekend hebben de Verkenners ons weer verblijd met hun aanwezigheid. Na het installeren kregen wij bezoek van Vadertje tijd.

Vadertje tijd maakte ruzie met een Spanjaard. Niet zomaar een spanjaard maar de minister van economische zaken! De verkenners aanschouwden het tafereel en besloten toen de twee uiteen gingen om verhaal te halen. De verkenners spiltsten zich op in twee groepen om verhaal te halen...

IMG 3564resized

De spaanse minister vertelde de verkenners dat zijn land in crisis zit, hij heeft een plan bedacht om zijn land uit de crisis te halen. We weten natuurlijk allemaal dat Spanje er over nadenkt om van tijdzone te verwisselen en dat deze man het onderzoek leid naar of dit economisch gezien een goed plan was. Hij vertelde de verkenners dat hij daar de klok van Vadertje tijd voor nodig heeft. De minister weet dat ergens in Alphen de klok van Vadertje tijd tikt, maar waar precies dat weet hij niet. Ook weet de minister dat er een code nodig is om de koffer waar de klok in zit te openen. Dit weet hij doordat de minister een ontsleutelaar heeft gevonden. De code waar de koffer mee open gaat zit namelijk verstopt in een rebus. Eenmaal de rebus opgelost, kan met de onsleutelaar de cijfercombinatie gevonden worden om de koffer te openen!

In de tussentijd, heeft Vadertje tijd een heel ander verhaal aan de andere groep. Hij zegt dat hij de klok in een koffer heeft die op slot zit met een cijfercode. Hij is alleen de ontsleutelaar kwijt en deze had hij dit weekend wel nodig om de klok een uur te kunnen verzetten! Ook denkt hij dat de spaanse minister hele andere plannen heeft met de tijd...

Via een kat en muis spel zijn de groepen verkenners elkaar achterna gegaan. De groep van de minister stuurde telkens opdrachten naar de groep van Vadertje tijd. Na 12 opdrachten volbracht te hebben, zou de minister zich gewonnen geven en de ontsleutelaar overhandigen. Een race tegen de klok dus! 

Uiteindelijk na een hoop geren had Vadertje tijd zijn ontsleutelaar weer terug en kon de klok weer bediend worden. Ruim op tijd voor de wintertijd. Maar eerst was het tijd om te gaan slapen...
Zaterdag ochtend werden wij wakker gemaakt met een ontbijtje op bed (matje). Hulde aan de moeder van Abe en Sybrand voor het langsbrengen van de heerlijke verse croissantjes. Zo willen we wel vaker verrast worden!
Na het ontbijt werd duidelijk wat het plan van de Spaanse minister van economische zaken nu eigenlijk was. Hij wilde de tijd voor zichzelf stelen! Tijdens zijn onderzoek was hij tot de conclusie gekomen dat het veel lucrativer was om gewoon de tijd van Vadertje tijd af te nemen en te gebruiken om zijn land uit de crisis te helpen. Vadertje tijd heeft immers alle tijd en tijd = geld!
Hij heeft opgevangen dat later die dag de spanjaarden komen aanvallen om de tijd te stelen en vraagt de verkenners om hulp.
Gelukkig heeft Vadertje tijd zo zijn connecties en trommelde hij zijn vriend Kolonel Koekoek op om de verkenners een snelle legertraining te geven.

Na de training hebben wij de uithoek verdedigd met grootste bouwwerken. Van bunkers en wallen tot torens en slagbomen. Met vallen en vangnetten om te zorgen dat de tijd veilig bleef.
Gewapend met paintball geweren werden de spanjaarden opgewacht. Alle torens werden bemand en alle vallen werden op scherp gesteld.Met een hoop kabaal kwamen ze uiteindelijk aan, met zwaarden en gasmaskers rende ze over de straten. De vonken spatte in het rond wanneer ze de stenen aansloegen om ons op stang te jagen. Maar wij bleven onze plek verdedigen…
Stuk voor stuk probeerde ze binnen te dringen en de eerste paar liepen zo in de val. Echter hadden de anderen dit toen door en zijn ze met veel moeite toch langs ons gekomen en de Uithoek ingeglipt.
Gelukkig stond de computer van Vadertje tijd in het nederlands ingesteld en snapte de spanjaarden er geen snars van! Om toch wat met de tijd te kunnen besloten ze om backups op cd’s te zetten en zo toch te proberen er met de tijd vandoor te gaan. Maar omdat generaal Koekoek ze liet schrikken lieten ze alle cd’s vallen. Door heel de uithoek. Goed verstopt uiteraard.
Toen was het aan de verkenners om deze cd’s te verzamelen….. 

De rookmachine stond aan, de lasers schenen alle kanten op, de stroboscopen waren aan het knipperen en alles stond vol! 
Uiteindelijk zijn alle CD’s gevonden, de spanjaarden gevangen en afgevoerd. De tijd was gered en we hebben nog een lekkere beker warme chocomel op voor we naar bed gingen.

laat je uitdagen

 • Conti
 • Erbi
 • Flynth
 • Goedhart keukens
 • Gromax
 • Me broer
 • Plugers montage
 • Vliko
 • mkb assistent
Conti

Conti

Erbi

Erbi

Flynth

Flynth

Goedhart keukens

Goedhart keukens

Gromax

Gromax

Me broer

Me broer

Plugers montage

Plugers montage

Vliko

Vliko

mkb assistent

mkb assistent